Speck ASC-V

equalizer

Historia

Speck är ett amerikanskt företag som grundades 1973. Dom första dryga tio åren tillverkade dom mixerbord med modulär design som gjorde att deras produkter kunde tillverkas till en lägre kostnad och därmed också säljes till ett lägre pris.

Idag tillverkar företaget i första hand eq’s, mikrofonförstärkare och mindre mixerbord.

”ASC-V”

Speck ASC-V är är en fyrbands parametrisk equalizer. Designmässigt så har dom sneglat mycket på SSL’s berömda eq och en snabb titt på upplägget bekräftar också det då dom sett till funktionerna är snarlika.

Soundet

Det finns stora likheter även här mellan SSL och Speck. Så klart låter dom inte helt lika men båda har ett relativt cleant sound som inte färgar ljudet alltför mycket.Funktioner 

Speck ASC-V består precis som SSL 611EQ av fyra band. Ett high och ett low shelving-band med ställbara frekvenser men som också är omställbara till peak-filter. Peak-läget aktiveras med knappar för respektive band som symboliseras med en shelving filter-symbol.

De två återstående banden är två helparametriska peak-filter med både ställbara frekvenser och q-värden.

Knappen vid namn ”X10” gäller endast för low mid-bandet och multiplicerar frekvenserna med tio vilket ger ett högre frekvensspann och därmed större flexibilitet. Dom inramade siffrorna under den nedersta gröna ratten visar dom exakta frekvenserna.

Ljudexempel