Chandler Limited Little Devil EQ

equalizer

Historia

Chandler Limited är ett jämförelsevis yngre företag som har specialiserat sig på att tillverka klassiska produkter som inte längre finns att köpa. En del av produkterna baseras på klassiker från Neve där Chandler dock tillskillnad från många andra inte gör en exakt kopia utan också passar på att ”förbättra” konstruktionen. Företaget tillhör helt klar high-end-ligan och har ett bra rykte med produkter som återfinns i många välkända teknikers rackskåp.

”Little Devil”

Little Devil är en paramterisk eq med fyra band. EQ-designen är liknande den som vi hittar hos Neve men är inte tänkt att vara en klon eller kopia utan mer implementera klassisk design med en lite ny touch.

Soundet

Det handlar om klassiskt sound där vissa av produkterna drar åt Neve-hållet, dvs. mjukt, varmt och stort med mycket karaktär. Alla deras produkter är inte baserade kring Neve-tänket, en del produkter har lånat desig från EMI’s specialtillverkade utrustning som bl.a. fanns i den legendariska Abbey Road-studion i London. Just den här EQn drar dock mer åt Neve’s EQs rent ljudmässigt men ska som sagt inte vara någon kopia utan har mer hämtat inspiration från den.

Funktioner 

Chandler Limited Little Devil Equalizer är en paramterisk EQ med fyra band där två av banden är shelving-filter (ej omställbara till peak) och två är peak-filter. High shelving-filtret har en fast frekvens medan low-shelving-filtret kan ställas om mellan två förvalda frekvenser. De två peak-filtren har ställbara frekvenser och switchbara Q-värden mellan bredare och smalare via en varsin flip-switch. Längst ner finns också två knappar som i olika kombinationer aktiverar ett high pass-filter vid tre olika valbara frekvenser. Slutligen finns en in/out-switch längst upp till höger på enheten.

Ljudexempel