Gott om medieproduktionsalumner när musikbranschen delar ut priser

Peter och Ida.

Inte mindre än sju av de nominerade till Dalecarlia Music Award är studenter eller tidigare studenter i mediehuset. Priset delas ut till yrkesfolk i Dalarnas musikliv varje år. 

– Nomineringarna visar att våra utbildningar är viktiga för kompetensförsörjningen i musikbranschen, inte minst lokalt, säger Totte Mattsson, konstnärlig professor i ljud- och musikproduktion.

Vassili.

Årets priser delas ut i 11 kategorier och vi hittar mediehusbekantingar i flera av dem. I nomineringen till ”årets låt” känner vi igen artisten Stiko Per Larsson som tog examen i ljud- och musikproduktion 2003. I kategorin ”årets producent ” återfinns Jakob Grundtman som avlade examen 2009 och som sedan dess har gjort sig ett namn som ljudsnickare för bland andra Tallest Man on Earth.

– Vi har hygglig koll på vad våra alumner gör med det är alltid kul när deras namn dyker upp i sammanhang som detta, säger Totte Mattsson.

Totte.

I klassen för ”interaktiv ljud- och musikproduktion” noterar vi att spelljudsdesignern och musikern Vassili Neplokh, examensår 2016, är nominerad till ett pris. Detsamma är ljudproducenten Erik Brattlöf som tog sin examen 2008 och numera jobbar som utvecklare av interaktivt musik- och spelljud på företaget Red Pipe i Stockholm. I samma priskategori finner vi också Ida Davidsson och Peter Sundqvist som alltjämt studerar på programmet för audiovisuell produktion. Ida och Peter uppmärksammas för sitt innovativa arbete med musiksatta projektioner på fasta och rörliga och föremål i montermiljö, så kallat visual mapping.

– De ska ta sin examen i vår så dem får vi se till att hålla på mattan ett tag till, säger professor Mattson med ett skratt.

Priserna delas ut vid en gala på nattklubben Liljan i Borlänge den 7 april. Årets prisutdelare är Björn Skifs.