Audiovisuell show i Magasinet lördag den 20/5

Ida Davidsson under Magasinets tak.

Tvåorna i audiovisuell produktion bildsätter musik och dans i Magasinet 

På lördag den 20 maj klockan 19.30 blir det audiovisuell show i Magasinet. Sex musikaliska verk och dans ska bildsättas med hjälp av visuals och mappningar som skapats av tvåorna i audiovisuell produktion. Showen heter ”Störning pågår” och är ett samarbete mellan högskolan, Magasinet och Musik i Dalarna.

-Det är första gången under utbildningen som vi presenterar våra grejer för en betalande publik, vilket känns nervöst men samtidigt väldigt stimulerande, säger Peter Sundqvist.

Tove Nowén liveprojicerar under genrepet.

På programmet står musik av så olika upphovsmän som Beethoven, Paula af Malmborg och Rage Against the Machine, samt dans i koreografi av Eytan Sivak, känd från Cullbergbaletten. Musiken framförs av Dalasinfoniettan. Till dessa akter har studenterna gjort visuella kompositioner som de projicerar på väggar och rörliga ytor i lokalen.

-Vi har lyssnat in musiken och studerat dansarnas rörelser på förhand. När musiken framförs sker det i samspel med våra projektioner som förstärker det musikaliska uttrycket. På dansarna har vi fäst rörelsesensorer som gör att de genererar grafik med sina rörelser, säger Bill Magnusson.

Lokalpressen var intresserad av projektionsartisterna. Fr v Ida Davidsson, Bill Magnusson och Peter Sundqvist.

Under showen på lördag jobbar studenterna med både förprogrammerat material och live-projiceringar. Projektorn och datorerna har de placerat på en hylla högt upp under taket i det gamla godsmagasinet, och därifrån styr de sina kompositioner.

– Det är varmt! Men utblicken över hallen är häftig, och man får bra kontroll på produktionen, säger Ida Davidsson.