Anette valde reality-tv för breddens skull

Anette Lindmark ville lära sig ett TV-format som funkar över hela världen, och valde realityshowen ”Bachelor” som sin praktikplats. Vi ringde till Grekland och störde mitt i dejtingen.

Anette och gänget. FOTO: Warner Bros.

Hej Anette, var befinner du dig just nu?

– Hej! Just nu njuter jag av de sista dagarna i Parga, Grekland. Om några dagar är jag tillbaka till Sverige igen.

Vad ska hända på inspelningsplatsen idag?

– Idag spelar vi in det sista avsnittet och har åkt 2,5 timmar bort från Parga till en fantastisk plats där vi spela in ”final rose”.

Berätta, vad var det som fick dig att söka praktik på en produktion som ”Bachelor”?

– Först och främst så var det Warner Bros och hela deras verksamhet som lockade mig. Sedan ville jag göra min praktik på en plats där jag kunde lära mig mycket nytt och få ut så mycket som möjligt av praktikperioden. Bachelor är ett format som spelas in i hela världen och jag var nyfiken på hur det går till att spela in program som dessa.

 Vilket har varit ditt huvudsakliga ansvarsområde under produktionen?

Anette och gänget 2. FOTO: Warner Bros.

– Jag har varit med under förproduktionen och castingen på Warner Bros kontor i Stockholm som redaktionsassistent. Här i Grekland är jag teamassiatent till ett team som innehåller en fotograf, inslagsproducent och ljudansvarig. Det är totalt fem team som byter av varandra. Under rosceremonier som är OB, så sitter jag med bildproducenten Dennis i kontrollrummet och scriptar.

Vilka kunskaper från film- och TV-produktionsprogrammet har varit särskilt värdefulla för dig hittills under arbetet, bedömer du?

– Det har varit värdefullt att kunna alla basics. Förstå sig på ljussättning, strukturen bakom hur ett team fungerar och samarbetar, och att ha fått skriva inspelningsscheman och dagbesked i kurserna så att man förstår dem snabbt och kan läsa dem med rätt ögon. Även om vi inte haft mycket reality-tv i skolan så tar man med sig mycket kunskaper och erfarenheter från kortfilmsinspelningarna. Man jobbar väldigt många timmar här, men inte alls lika mycket som under vissa kurser på högskolan. Kvalificerad filmproduktion, till exempel, där var det jobbiga inspelningsdagar, ha-ha.

Anette styr upp. FOTO: Warner Bros.

Vad har överraskat dig mest i mötet med ”branschen”?

 – Jag hade redan smakat lite på TV branschen innan detta. Men detta är första gången jag jobbar med ett internationellt TV-format, och reality. Det är också väldigt speciellt att leva, umgås och jobba med ett gäng främlingar i 8 veckor och inte träffa någon annan. Men de är såklart inte främlingar längre utan nu är vi alla en stor fet grekisk familj.

Vad väntar härnäst i ditt liv?

 – Härnäst ska jag vara ledig och kravla mig upp för Kebnekaise och fundera över vad jag ska jobba med härnäst. Men som det ser ut nu blir det nog ett nytt TV program som spelas in ytterligare massa veckor utomlands i solen.

Lycka till med detta och allt annat.

– Tack!! Glöm inte zappa in Bachelor i höst.